Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
√(2x + 1)^2 = √9
I2x + 1I = 3
2x + 1 = 3 sau -3
2x = 2 sau -4
x = 1 sau -2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x+1)²=9 (2x+1)²-9=0 (2x+1+3)(2x+1-3)=(2x+4)(2x-2)=0
x+2=0 x1=-2
x-1=0 x2=1 Am folosit a²-b²=(a+b)(a-b)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.