Răspuns :
Ai ca x = ( 60 /100 ) * y => x = ( 3 / 5 )*y => y = ( 5 / 3)*x;
Atunci y / (x + y) = p / 100 <=> ( 5 / 3)*x / [ x + ( 5 / 3)*x ] = p / 100 <=>
( 5 / 3)*x / ( 8 / 3)*x = p / 100 <=> 5 / 8 = p / 100 <=> p = 800 / 5 <=> p = 160 => 160%;
y / ( y - x ) = p / 100 <=> ( 5 / 3)*x / ( 2 / 3)*x = p / 100 <=> 5 / 2 = p / 100 <=> p = 250 => p = 250%;
Bafta!
Atunci y / (x + y) = p / 100 <=> ( 5 / 3)*x / [ x + ( 5 / 3)*x ] = p / 100 <=>
( 5 / 3)*x / ( 8 / 3)*x = p / 100 <=> 5 / 8 = p / 100 <=> p = 800 / 5 <=> p = 160 => 160%;
y / ( y - x ) = p / 100 <=> ( 5 / 3)*x / ( 2 / 3)*x = p / 100 <=> 5 / 2 = p / 100 <=> p = 250 => p = 250%;
Bafta!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.