Răspuns :
Explicație pas cu pas:
2(1-2y+2y)-3(1-2y+3y)=5
2(1+0)-3(1+y)=5
2-3-3y=5
-1-3y=5
-3y=5+1
-3y=6
-y=2
Y=-2
X=1-2y<=>x=1-2*(-2)=1+4=5
Explicație pas cu pas:
2(x+2y)-3(x +3y)=5
X=1-2y
Inlocuim x din paranteze cu 1-2y
2(1-2y+2y)-3(1-2y+3y) = 6
Desfacem parantezele
2-4y+4y-3-6y+9y=5
Trecem din membrul unul in membrul doi numerele fara pereche
Ajungem la ecuatia :
4y+4y-6y+9y=5-2+3
2y+9y=6
11y=5
Y= 5 supra 11
Iar pe x IL Vei afla inlocuindul in prima ecuatie pe y
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.