Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E(x) = 2(x^2 + 6x + 9) - (2x - 4 + x^2 - 2x) - 10x - 14
= 2x^2 + 12x + 18 + 4 - x^2 - 10x - 14
= x^2 + 2x + 8 = x^2 + 2x + 1 + 7 = (x + 1)^2 + 7
(x + 1)^2 este un numar intotdeauna pozitiv, deci E(x) ≥ 7
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.