Răspuns :
Îl scoatem pe a in funcție de b, apoi îl punem in al doilea raport
a=2b/5
(b+2b/5)/b-2b/5 (Amplificam cu 5 pentru a avea numitor comun)
= 5b+2b/5 : 5b-2b/5
5b+2b/5• 5b-2b/5
7b/3b=7/3
Răspuns: 7/3
Sper ca te-am ajutat! SUCCES!
a=2b/5
(b+2b/5)/b-2b/5 (Amplificam cu 5 pentru a avea numitor comun)
= 5b+2b/5 : 5b-2b/5
5b+2b/5• 5b-2b/5
7b/3b=7/3
Răspuns: 7/3
Sper ca te-am ajutat! SUCCES!
Răspuns:
7/3
Explicație pas cu pas:
b+a/b-a=
5+2/5-2
=7/3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.