Răspuns :
Răspuns:
S = {5; 2}
Explicație pas cu pas:
y = x-3 y = x-3 y = x-3 y = x-3 y = 2
4x + x-3 = 2 5x-3 = 2 5x = 5 x = 5 x = 5
*Citeste pe coloane. Prima coloana e primul sistem, a doua - al doilea s.a.m.d
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Metoda substitutiei
{ x - y = 3 => x = y + 3
{ 4 x + y = 2
_____________________
4 × ( y + 3 ) + y = 2 → l-am inlocuit pe x cu y + 3
4 y + 12 + y = 2
5 y = 2 - 12
y = ( - 10) : 5 ⇒ y = - 2
x = y + 3 = ( - 2 ) + 3 ⇒ x = 1
Solutii ( x; y) = ( 1; - 2 )
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.