Răspuns :
Răspuns:
[tex]\frac{4x-3}{14}[/tex]-[tex]\frac{2x+3}{7}[/tex] = [tex]\frac{x-1}{2}[/tex]+ [tex]\frac{10}{28}[/tex] | amplificam si simplificam fractiile pentru a ajunge la un . numitor comun
=> [tex]\frac{4x-3}{14}[/tex] - [tex]\frac{2(2x+3)}{14}[/tex] = [tex]\frac{7(x-1)}{14}[/tex]+ [tex]\frac{5}{14}[/tex] |daca numitorul este comun atunci poate fi ignorat
=> 4x-3 - 2(2x+3) = 7(x-1) +5
=> 4x- 3 - 4x - 6 = 7x -7 +5
=> -9= 7x- 2 | +2
=> 7x= -7 => x=-1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.