👤

tg(a-45°)=3 tga-? helpppp​

Răspuns :

Răspuns:

-2

Explicație pas cu pas:

[tex]tg(a-45^{o})=3,~~\dfrac{tga-tg45^{o}}{1+tga*tg45^{o}}=3~~ \dfrac{tga-1}{1+tga*1}=3[/tex]

⇒tga-1=3(1+tga) ⇒tga-1=3+3·tga ⇒tga- 3·tga =3+1 ⇒-2·tga=4 ⇒tga=4:(-2) ⇒ tga=-2.

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari