Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
F(x) = (2x - 1)/(x - 2)
b)
(2x - 1)/(x - 2) = (2x - 4 + 3)/(x - 2) = [2(x - 2) + 3]/(x - 2)
= 2(x - 2)/(x - 2) + 3/(x - 2) = 2 + 3/(x - 2)
pentru ca 2 + 3/(x - 2) sa fie numar intreg, trebuie ca 3/(x - 2) sa fie numar intreg, deci x - 2 sa fie divizor al lui 3
x - 2 = -1; 1; -3; 3
x - 2 = -1
x = 2 - 1 = 1
------
x - 2 = 1
x = 2 + 1 = 3
-----
x - 2 = -3
x = 2 - 3 = -1
-----
x - 2 = 3
x = 2 + 3 = 5
x = {-1, 1, 3, 5}
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.