Răspuns :
AD=DM
DC=CD
m(<CDM) =m(<CDA)
Prin cazul de congruenta cateta, cateta=> tr CDM congruent cu tr CDA => AC=CM
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
AD = DM
<MDC = < CDA
DC = latura comuna
triunghiul MDC ≡ triunghiul CDA
rezulta MC = AC
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.