Răspuns :
Răspuns:
a) (2,1+2,9)^2=2,1^2+2 x 2,1 x 2,9+2,9^2
I metoda:
Utilizam formula
(a+b) ^2=a^2+2ab+b^2
(2,1+2,9)^2=2,1^2+2 x 2,1 x 2,9+2,9^2
4,41+12,18+8,41=
25
II metoda :
Calculam suma din paranteza apoi o ridicam la puterea a 2 a.
(2,1+2,9)^2=
5^2=
25
b) (2,1+2,9)^2=2,1^2+2,9^2
Nu este corect
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.