Răspuns :
Inlocuiesti pe x=1 si pe y=1 in cele 2 ecuatii:
2a-b=1+3. -> 2a-b=4
1+2a=4b+2 ->2a-4b=1
Avem un sistem de 2 ecuatii:
2a-b=4
2a-4b=1
Scadem relatile pentru a se reduce"a"
3b=3
b=1
Il inlocuim pe b in prima relatie si obtinem:2a-1=4 ->a=5/2
2a-b=1+3. -> 2a-b=4
1+2a=4b+2 ->2a-4b=1
Avem un sistem de 2 ecuatii:
2a-b=4
2a-4b=1
Scadem relatile pentru a se reduce"a"
3b=3
b=1
Il inlocuim pe b in prima relatie si obtinem:2a-1=4 ->a=5/2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.