👤

2. Cucerirea inchisorii Bastilia.
Imaginați un dialog despre cauzele Revolutiei Franceze si
importanţa zilei de 14 iulie 1789 purtat intre un francez, membru al Starii a-3-a ( reprezinta tăranimea si orăsenii) care a participat la cucerirea Bastiliei si o persoana din zilele noastre.
dialog despre cauzele Revoluţiei franceze și
și o persoană din zilele noastre.
Tineti cont de intrebarile.de la punctul A
B. Cucerirea Bastiliei (sec. al XVIII-lea)
A. Trebuie să ne punem trei intrebări. 1) Ce este Starea a treia? Totul. 2)Ce a fost ea până în prezent in
ordinea publică? Nimic.3) Ce doreşte ea? Să devină ceva. Deci ce este Starea a treia? Totul, dar un tot
pus in lanțuri și exploatat. Ce ar putea să fie fără sistemul privilegiilor? Totul, dar un tot liber.
(Emmanuel Joseph Sieyès, Ce este Starea a treia?,1789
va rog sa ma ajutati. dau coroana si ma si abonez plus punctaj maxim​


Răspuns :

Răspuns:

Voi nota persoana din viitor cu P.V, iar fracezul cu F.

P.V:Bună ziua, monsieur! Sunt un reporter ce a călătorit în timp pentru a cere părerile unor oameni legat de evenimentele istorice pe care le-am trăit. Din punctul dvs. de vedere, cum a fost cucerirea Bastiliei?

F:Bună ziua, dl. reporter. Eu sunt unul din reprezentanții Stării A III - a, iar eu cred că această acțiune n-a fost făcută cu sânge rece, ci cu un scop, anume de a elibera oamenii stării noastre din lanțurile nobilimei. Acum, noi plănuim să mergem la rege, înarmați cu ce-am găsit în Bastilie.

P.V:Am înțeles, dar istoria mai spune că cel care patrula Bastilia era Bernand de Launay, care a fost decapitat, iar capul acestuia a fost plimbat de voi. Mai este asta o acțiune ce n-a fost făcută cu sânge rece?

F: Ahem...Ne cerem scuze că a fost nevoie să se ajungă aici, dar noi doream muniție, Bernand nu ne-o dădea de bunăvoie...Dar am făcut două dintr-o lovitură: am luat muniție și-am răsturnat monarhia absolută, desigur, simbolic vorbind.

P.V:Așadar, dvs. credeți că au meritat toate astea...pentru că ele CHIAR AU MERITAT!!!!! În fiecare an, pe 14 iulie, se sărbătorește Ziua Națională a Franței! Asta înseamnă că ați rămas în istorie!

F: Mă bucur să aflu acestea, dar acum trebuie să plec, căci trebuie să ajut la plănuirea asediului Palatului regelui Ludovic al XVI-a.Așa că vă doresc o zi fericită în zilele voastre.

P.V:Vă mulțumesc pentru reportaj! La revedere!