Răspuns :
Răspuns:
x²-5x-14=x²+2x-7x-14 = x(x+2)-7(x+2)=(x+2)(x-7) ; 4-x²=(2+x)(2-x) (x-7)/(2-x) ; se simplifica cu x+2
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x²-5x-14)/(4-x²)=E x ∈ lui R-{-2,2}
x²-5x-14=0 x1,2=5±√25+56/2=5±9/2 x1=7 x2=-2
x²-5x-14=(x-7)(x+2) se simplifica cu x+2 x=-2 este solutie pentru prima ecuatie
E=(x-7)(x+2)/(2-x)(x+2)=(x-7)/(2-x)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.