Răspuns :
Răspuns:
a) y=3x-1 inlocuim pe y in prima ecuatie
x+2 *(3x-1) =5 x+6x=5+2 7x=7 x= 1
y= 3*1-1=3-1= 2 y=2
b) x= 2y+1 3*(2y+1)-6y=-2 6y+3- 6y=-2 3= -2 imposibil
c) daca inmultim prima ec cu 2 => 4x-10y=6 si daca o adunam cu a doua ec
4x-10y-4x+10y= 6-6 0=0
d) aducem la acelasi numitor ambele ecuatii
3x + 4y= 18 => x= (18-4y)/3
8x- 9y=-11 8*(18-4y)/3 - 9y =-11 |*3 aducem la acelasi numitor
144- 32y- 27y= -33 144+33= 59y 177=59y y=177:59 =3
y=3 x= (18-12):3 =6:3=2 x=2
e) y= 2-0,3x inlocuim in a doua ec
0,2x- 2+0,3x=4 0,5x= 6 x= 6:0.5=12 x= 12
y= 2-12*0.3= 2-3.6=1,6 y= 1,6
f) se aduce a doua ec la acelasi numitor
-5x+2y=3 |*2 -10x +4y=6 adunam ecuatiile
7x-4y=3 7x-4y -10x+4y= 3-6 -3x= -3 x= 1
y= (3+5x):2 =( 3+5):2= 8:2=4 y=4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.