Răspuns :
Răspuns:
12x + 18 -9 = 9x + 3
12x + 9 = 9x + 3
12x - 9x = - 9 + 3
3x = - 12 | : 3
x = - 4
Explicație pas cu pas:
1. Inmultim pe 6 cu termenii din interiorul parantezei rotunde si inainte de egal si dupa egal
2 . Facem calculele cu intre termenii cu aceiasi litera sau doar cifrele
3. Trecem termenii cu x intr-o parte si pe cei fara x in cealalta parte cu semn schimbat
4 . Rezolvam inecuatia si il aflam pe x
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.