Răspuns :
{-4x + 3(x + 2y)=-15
{3(x + y) - 2(2x - y)=-13
{-x+6y = -15
{-x+5y = -13 /(-1)
{-x+6y = -15
{x-5y = 13
Le adunam :
-x+y+x-5y = -15+13
y = -2
-x+5(-2) = -13
x = 3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-4x + 3x + 6y = -15
3x + 3y - 4x + 2y = -13
_______
-x + 6y = -15
-x + 5y = -13
x = 6y + 15
x = 5y + 13
6y + 15 = 5y + 13
6y - 5y = 13 - 15
y = -2
x = -2*6 + 15 = -12 + 15 = 3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.