Răspuns :
Răspuns:
In Balta Alba de ''Vasile Alecsandri'' autorul doreste sa arate prin personajul principal, ca omul si natura sunt unite prin multe calitati, recensamantul acestui pronominal procratic al anotimpurilor,in aceasta balta alba, care reprezinta magia vietii si cum o piesa din galeria naturii poate sa aduca o imagine in capul unei persoane care sa o faca sa schizofrineze in fata operei literare romane.
In prima secventa a operei literare naratorul, observa clar si justifica, faptul ca albul lacului impreuna cu limpezimra si puterea protagonistului, fac o perehe de nemaivazut si de nemaipomenit. ''ma credeti sau nu eu sunt acelasi'' Prin aceste cuvinte, autorul doreste sa faca o conexiune cu roata prin care trecem in fiecare zi. Concluzianand, o rutina.
In final, protagonistul moare, purtand cu el vesta, cu care s-a aruncat in Balta Alba, ajutandu-si prietenul la greu si la bine, iar bratara daruita de mama sa,ii este pierduta in adancul baltii, ajutand cititorul sa isi imagineze viata perfecta a lui Mihai, insa Mihai era indragostit de protagonist, dar acesta se sinucide, iar baiatul plange zile dupa el, zile si nopti, si vine la balta sa planga si sa bea apa alba si calda pe care si-o injecteaza in vene pentru a pastra memoria bunului sau prieten.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.