Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]f=x^{4}-2x^{2} +1= (x^{2} -1)^2= (x^{2} -1)^2=(x-1)^2(x+1)^2. Deci,radacinile,sunt \\x_{1}=x_{2}=1,x_{3} =x_{4}=-1[/tex]
De unde suma T=4. Metoda in acest caz e cea mai simpla, in general se foloseste a doua postata !
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.