Răspuns :
Răspuns:
1.-prezenta unui narator;
-prezenta naratiunii ca mod de expunere specific;
-prezenta personajelor;
2.Padurenii se duceau la seceris.
3.-naratiunea;
-descrierea;
4.Sofron-stia sa vorbeasca cu padurenii;
Busuioc-pretentios,nu-i placea orice;
5.comparatie-lautarul este socotit drept cosas si baietul drep manunches.
enumeratie-cati cosasi,cati legatori si cati manunchesi
6.Padureanca a aparut ca multe alte opere ale autorului mai intai in foileton. Nuvela a fost publicata succesiv in cateva numere ale "Tribunei" din 1884, fiind apoi reluata in volum, structurata in douazeci si doua de secvente epice, variabile ca dimensiuni. Tema sociala este asezata in plan secund, prim-planul ocupandu-l esecul in iubire.
7.pe maine
pe poimaine
8.Apoi anul era bun,si dar din dar se face.
Si degeaba omul in gura mortii nu intra.
9.Sofron cum era padurean si el ,stia sa vorbeasca cu padureni.Acesti padureni nu stateau de vorba cu acesta,ignorandu-l,amanand pe o zi pe alta pe maine,pe poimaine,spunand ca vor pleca in Banat unde se va plati mai bine.
Busuioc un alt padurean isi facea socoteala cu cati cosasi,cati legatori,cati manunchesi ii trebuia sa aduna ca sa poata saduna rodul in trei zile.
Busuioc fiind si pretentios, zicea ca are prea multi manunchesi,legatori,cosasi,dar ce-i mai multi se nimereau sa nu faca nimic.
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.