Răspuns :
9+8×[7+6×(5+4×3)-2]-10×10=
9+8×[7+6×(5+12)-2]-100=
9+8×(7+6×17-2)-100=
9+8×(7+102-2)-100=
9+8×(109-2)-100=
9+8×107-100=
9+856-100=
865-100=765
Răspuns: 765
Explicație pas cu pas:
9 + 8 × [ 7 + 6 × ( 5 + 4 × 3 ) - 2] - 10 × 10=
= 9 + 8 × [ 7 + 6 × ( 5 + 12) - 2] - 100 =
= 9 + 8 × ( 7 + 6 × 17 - 2) - 100 =
= 9 + 8 × ( 7 + 102 - 2 ) - 100 =
= 9 + 8 × ( 109 - 2 ) - 100 =
= 9 + 8 × 107 - 100 =
= 9 + 856 - 100 =
= 865 - 100 =
= 765
______________________________________
Intr-un exercitiu cu paranteza dreapta si paranteza rotunda, se efecueaza mai intai operatiile din paranteza rodunda, intai operatiile de ordinul II ( inmultirea si impartirea), in ordinea data, apoi operatiile de ordinul I, dar tot in ordinea data. Dupa desfintarea parantezei rotunde, paranteza dreapta se transforma in paranteza rotunda, respectand ordinea efectuarii operatiilor.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.