Răspuns :
Răspuns:
-2 supra 3
Explicație pas cu pas:
5x-2x=-7+5 mutăm termenii cu semn schimbat
3x=-2/÷3 adunăm scădem
x=-2 supra 3 (Nu există linie de fracție pe tastatură qwerty)
5x+7=2x+5 <=> 5x-2x=7+5 <=> 3x=12 <=> x=12:3 <=> x=4
S={4}
EXEMPLU: Trecem termeni cunoscuți din membrul stând cu semn schimbat, iar cei cei necunoscuți din membrul drept cu semn schimbat în membrul stâng <=> 5x-2x=7+5
5x-2x=3x
7+5=12
<=> 3x=12/ ÷3
x=4
S={4}
Sper să înțelegi ce ți am spus eu mai sus
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.