Răspuns :
Răspuns:
(-2-4-6-...-48):(-100)=[(-50)·48:2:2]:(-100)=(-600):(-100)=6
(-3-6-9-...-450):(+453)=[(-453)·450:3:2]:453=(-33975):453=-75
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)(-2-4-6-...-48)=-2(1+2+3+.....+24)=-2×24×25/2==24×25
E=-24×25×(-1/100)=6
b)(-3-6-9-...-450):(+453)=-3(1+2+3+........+150)×1/453=
=-3×150×151/2×1/151×3=-75
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.