Răspuns :
Răspuns:
f:R→R f(x)=-2x+3
a)rezolvi ecuatia f(x)=0
-2x+3=0
-2x= -3
x=[tex]\frac{-3}{-2} =\frac{3}{2}[/tex]
f([tex]\frac{3}{2} )=0[/tex]
b)panta dreptei este coeficientul lui x , adica -2
c) deoarece coeficientul lui x este negativ, -2 functia e monoton descrescatoare
d) Intersectia cu Ox f(x)=0
-2x+3=0
2x=-3
x=[tex]\frac{-3}{-2} =\frac{3}{2}[/tex]
A[tex](\frac{3}{2} ,0)[/tex]
intersectia cu Oy
f(0)=-2*0+3=3
B(0,3)
Construiesti dreapta AB
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.