Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=ax+b; f(x-1)=3x-8, deci a(x-1)+b=3x-8, ⇒ax-a+b=3x-8, ⇒a=3 si -a+b=-8, ⇒-3+b=-8, ⇒b=-8+3=-5. Deci f(x)=3x-5.
Gf este o linie dreapra, Gf∩Oy=A(0;-5); Gf∩Ox=B(5/3; 0), deoarece f(x)=0. ⇒3x-5=0, ⇒3x=5, ⇒x=5/3. Trasam dreapta AB, care va reprezenta Gf.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.