-5x*(x-1) + (x^3 + 3x - x - 3) = -5x*(x-1) + [x*(x^2 - 1) + 3*(x-1)] = -5x*(x-1) + (x-1)*[x*(x+1) + 3]. Si acum intre cele doua, dam factor comun pe (x-1). Avem: (x-1)*[-5x + x^2 + x +3] = (x-1)*(x^2 - 4x + 3) = (x-1)*(x-1)(x-3).
Care ma ajuta ii dau 50 de puncte
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.