Răspuns :
[(3/5)^6]^10 = [(9/25)^5]^n
Aplicăm regula de ridicare a unei puteri la alta putere: baza rămâne aceeași, iar exponentii se înmulțesc.
(3/5)^60 = (9/25)^5n
Incercam sa scriem termenii aflați în stânga și în dreapta semnului "egal" in aceeasi baza. Observăm că 9/25 = (3/5)^2. Atunci putem scrie:
(3/5)^60 = [(3/5)^2]^5n
(3/5)^60 = (3/5)^10n
Deoarece bazele sunt egale, putem egala exponentii:
60 = 10n
n = 60 : 10
n = 6
R: n = 6
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.