Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
h).
[tex](\frac{1}{2} /\frac{3}{4} +\frac{1}{2/5} ):3\frac{1}{6} =(\frac{1}{2} :\frac{3}{4} +1:\frac{2}{5}) :3 \frac{1}{6} =(\frac{1}{2} *\frac{4}{3} +1*\frac{5}{2} ):\frac{19}{6} =(\frac{2}{3} +\frac{5}{2})*\frac{6}{19} =(\frac{4}{6} +\frac{15}{6} )*\frac{6}{19}=\frac{19}{6} *\frac{6}{19} =1[/tex]
i).
[tex](\frac{1}{97} -\frac{1}{97*98}):(\frac{1}{98} +\frac{1}{97*98} )=(\frac{1}{97} -\frac{1}{9506}):(\frac{1}{98} +\frac{1}{9506}) =(\frac{98}{9506} -\frac{1}{9506} ):\frac{97}{9506} +\frac{1}{9506})=\frac{97}{9506} :\frac{98}{9506} =\frac{97}{9506} *\frac{9506}{98} =\frac{97}{98}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.