👤

x+2=16-4y - 3x=y+1 metoda substitutiei​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

x+2=16-4y

-3x=y+1

Din a doua ecuatie y = -3x - 1

Substituim in prim ecuatie

x + 2 = 16 - 4*(-3x - 1)

x + 2 = 16 + 12x + 4

x + 2 = 20 + 12x

12x - x = 2 - 20

11x = -18

x = -18/11

y = -3x - 1 = -3*(-18/11) - 1 = 54/11 - 1 = 54/11 - 11/11 = 43/11

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari