Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
După părerea mea, termenul libertate, prin care înțelegem, în linii mari, lipsa oricărei constrângeri, este atât de vag, încât cu greu se poate da o definiție corectă a acestuia. Vorbim de libertatea de gândire, de libertatea de mișcare, de libertatea de a acționa, de libertatea de țară, dar aceste noțiuni sunt atât de generale, încât nu putem crede decât că libertatea este o noțiune abstractă, deoarece este dificil să o putem raporta la ceva concret. Firește, să fim liberi ne dorim cu toții. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, încercăm să ne desprindem de cei sub tutela cărora ne aflăm, îndeosebi părinții, aspirând să obținem râvnita libertate. Și totuși, în situația în care părinții și-ar lua mâna de deasupra noastră, se pune întrebarea dacă într-adevăr devenim liberi. Oare nu cumva libertatea abia căpătată de a acționa în sfârșit liberi, fără constrângerile părintești, ne trimite cumva către o nouă îngrădire, dictată de necunoașterea vieții, de lipsa de experiență, de propriile temeri iscate pentru că ne simțim prea singuri sau că nu știm ce să facem?
Se spune că omul este o fiinţă superioară, care se detaşează de celelalte fiinţe de pe acest pământ prin faptul că este înzestrat cu darul vorbirii şi cu raţiune. Văzut din această perspectivă, omul ar părea însă incomplet, lipsit de ceva ce are în el esenţial si anume sentimentul. La fel de importantă ca şi raţiunea sau cu abilitatea de a comunica, puterea de a simţi a omului, de a judeca lucrurile prin miile de conexiuni emoţionale care se stabilesc în faţa unui anumit eveniment îşi pune amprenta asupra felului de a fi al omului şi îl caracterizează.
Consider că nu putem trăi fără iubire. Să fim doar un amalgam de gândire şi de raţiune, judecând lucrurile cu sânge rece şi fără să acordăm importanţă emoţiilor… am fi seci şi prea mult lipsiţi de profunzime. Ca niște roboţei care ştiu să facă lucrurile cu precizie milimetrică, dar care nu simt şi nu se manifestă. Fără sentiment trăind, am fi prea reci, iar viaţa nu şi-ar mai dezvălui farmecul, oricât de mult ne-am pricepe să o evaluăm şi să o închidem în precepte, reguli şi judecăţi de valoare. Şi cum să trăieşti în afara iubirii? „Iubirea este ...
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.