Răspuns :
Răspuns:
-10
Explicație pas cu pas:
15+3X+9=-6
3X=-6-15-9
3X=-30
X=-10
Răspuns:
x=-10
Explicație pas cu pas:
15+3(x+3)=-6
Îl înmulțim pe 3 cu fiecare termen din paranteză întrucât vom avea:
15+3x+3*3=-6
15+3x+9=-6
Serparam termenii cu x de cei fără, mutându-i în membrul drept, cu semn schimbat .
3x= - 6 - 9- 15
3x= -30
x=-30 : 3
x=-10
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.