Răspuns :
Răspuns:
x = primul număr
y = al doilea număr
x + y = 60
y = 60 - x
5(x-3) = y+3
5x - 15 = y +3
5x - 15 = 60 - x +3
5x + x = 60 + 3 + 15
6x = 78
x = 13
y = 60 - x
y = 47
a+b=60
[tex]\frac{a-3}{5}[/tex]=b+3
a=?
b=?
REZOLVARE:
a-3=5(b+3)
a-3=5b +15
-3-15=5b-a
-18=5b-a
a+b=60
a=60-b
-18=5b-60+b
-18+60=5b+b
42=6b
b=42:6
b=7
a+7=60
a=60-7
a=53
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.