👤

Găsiți opt nume de jocuri de iarnă​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație:

1. Baloane colorate de gheata

Amesteca niste detergent de vase lichid cu un pic de glicerina si apa. Adauga amestecului colorant alimentar. Mai ramane doar sa faci un cerc mic prin care sa sufli si gata! Ai baloane de sapun colorate!

Daca temperatura de afara este sub 0°C, vezi daca sufla baloane care sa reziste si sa inghete. Fiind subtiri, ar trebui sa inghete destul de repede. Insa, chiar daca nu ingheata, copilul tau va fi incantat sa realizeze amestecul pentru baloane.

2. Punct ochit, punct lovit!

Iarna este o ocazie excelenta pentru a exersa aruncatul la tinta cu… bulgari!

Pe o bucata de carton groasa si rezistenta, deseneaza alaturi de copilul tau o tinta, cu mai multe inele colorate diferit. Fiecare inel va avea propriul punctaj.

De aici, sunt mai multe variante. Stabiliti impreuna, de la inceput, fie numarul de puncte necesar pentru a castiga, fie cati bulgari are voie fiecare sa arunce.

3. Cursa cu obstacole

Zapada este cel mai bun material pentru a construi orice usor si fara a te murdari. Incearca sa faci o cursa cu obstacole din omat.

Este un mod bun, atat pentru tine, cat si pentru copilul tau, de a face miscaresi de a va distra, in acelasi timp. In plus, daca vreunul din voi cade, aterizati pe zapada moale, fara zgarieturi sau vanatai.

Ar fi dragut ca, la final, sa existe si un „trofeu”; ceva simbolic – poate o crenguta de brad sau un morcov pentru un viitor om de zapada.

4. Goana dupa comori

Fie ca se joaca afara sau in casa, copiilor le place sa exploreze. Ii poti face micutului tau o harta, cu indicii, pentru a ajunge la „comoara”.

Daca se joaca in parc sau in curtea casei, poti ascunde obiecte colorate in mormanele de zapada (globuri colorate, conuri pictate, borcane mici cu obiecte inauntru). Astfel, le poate repera mai usor.

In casa, ii poti oderi indicii sub forma unor ghicitori care il duc spre locuri cunoscute.

5. Cazemata

Alt joc care poate fi realizat inauntru sau in parc este „de-a cazemata”.

Fiecare dintre voi isi poate construi propriul iglu din zapada, iar apoi vedeti cine il apara mai bine de bulgarii „inamicului”.

Iar daca stati acasa, construiti impreuna din paturi si scaune o cazemata pentru jucarii. De aici, copilul tau va prelua comanda (va deveni generalul operatiunii) si va crea povestea fortaretei.

6. Gatiti in familie

Intr-o zi in care faci de mancare, ia-l si pe micutul tau sa te ajute. Se va bucura sa amestece ingredientele sau sa intinda un aluat.

De asemenea, daca ai mai multe tipuri de paste negatite (penne, fusilli, farfalle, fundite), le poti combina cu putin otet si niste coloranti alimentari pentru a face obiecte colorate pentru colaje.

7. Continua povestea

Iata un joc pentru zilele prea friguroase, cand toata familia s-a adunat la caldura, in casa.

Ia o foaie de hartie, incepe o poveste si scrie cateva randuri. Indoaie partea pe care ai scris si da foaia mai departe. Fiecare membru al familiei face asa (stabiliti impreuna de cate ori). La final, despaturiti foaia si cititi toata povestea. Hohotele de ras sunt garantate!

Daca micutul tau inca nu stie sa scrie, spuneti cu totii povestea cu voce tare. Astfel, va fi interesant sa vezi in ce directie duce fiecare naratiunea.

8. Graffiti in zapada

Da-i voie micului artist din viata ta sa isi exprime creativitatea, intr-un mod original. Cumpara niste sticle cu pulverizator si umple-le cu apa in care amesteci coloranti alimentari. Apoi, cand iesiti in parc in familie, cauta o parcela de zapada neatinsa si creati opere de arta pe „panza” pufoasa.