Răspuns :
Răspuns:
a=6
b=32
Explicație pas cu pas:
a-b=26
a:b= 5 rest 2, de unde rezulta ca a=5b+2
inlocuim necunoscuitele pentru a obtine o ecuatie cu o singura necunoscuta
si vom avea:
5b+2-b=26
4b+2=26
4b=24
b=6
a=5*6+2
a=30+2
a=32
proba:
32-6=26
32:6=5 rest 2
Explicație pas cu pas:
a-b=26
a÷b=5r2
a=5b+2
5b+2-b=26
4b+2=26
4b=24
b=6
a=32
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.