👤

Aflați nr necunoscut:

42-{3×[19-2×(13-36:a)]-10}=1​


Răspuns :

Răspuns:

42-{3×[19-2×(13-36:a)]-10}=1

3×[19-2×(13-36:a)]-10=42-1

3×[19-2×(13-36:a)]-10=41

3×[19-2×(13-36:a)]=41+10

3×[19-2×(13-36:a)]=51

19-2×(13-36:a)=51:3

19-2×(13-36:a)=17

2×(13-36:a)=19-17

2×(13-36:a)=2

13-36:a=2:2

13-36:a=1

36:a=13-1

36:a=12

a=36:12

a=3

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari