Răspuns :
Aici este vorba despre o fabulă, o poezie în care apar animale, care se comportă asemenea oamenilor.
Leul, marele rege al animalelor, care infiora pe oricine atunci când trimitea către văzduhuri răgetul lui înfricoșător, devenise neputincios la bătrânețe, când o boală grea pusese stăpânire pe măreția lui.
Multe animale, fricoase din fire, mergeau acum în vizită la regele leu, dar nu pentru a-l încuraja sau pentru ai oferi vreun sprijin, ci penru a-l batjocori cu ghionturi și alte lovituri, din cele mai amare.
Leul le suporta, fiindu-i prea slabă vigoarea lui de altă dată.
Dar, până și măgarul, făptură acoperită de neputință și de lașitate, se lăuda că l-ar fi respectat pe bătrânul leu cu niscava copite bine plasate către oasele regelui bolnav.
Morala e că toți cei mici și lipsiți de darul puterii se cred mari și puternici la decăderea unui individ, care într-o vreme era cu adevărat viguros și temut.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.