Răspuns :
Răspuns:
Formarea senzaților:
Cu ajutorul nasului se formează senzații olfactive, cu ajutorul limbi senzați gustative.
Cu ajutorul retinei care este responsabilă cu vederea se formează senzații vizuale, iar cu ajutorul urechi se formează senzații auditive, urechea fiind alcătuită din ureche externă, ureche medie şi ureche interă.
Boli ale ochiului :
Strabismul şi Cataracta sunt boli cu efecte diferite, stabismul este o boală ce împiedică focalizarea fiecărui ochi în acelaşi punct iar Cataracta reprezinta încețoşarea cristalului prezent în structura ochiului cea ce ne face să vedem încețoşat.
Daltonismul constă în incapacitate de a deosebi unele culor(mai ales roşu şi verde).
Vederea alb negru şi în culori:
Retina este tunica internă responsabila cu vederea care prezintă celule receproare cu con şi bastonaş.
Celulele cu con sunt responsabile cu vederea diurnă sau colorată, iar celulele cu bastonaş de vederea nocturna sau în alb negru.
Labilitur membrano:
Labilitur membrano este format din 3 canale semi circulare mebranoase, vestibul membranos, format din utruculă, saculă şi melc membranos.
În utriculă şi saculă se găsesc receptori responsabili cu auzul.
Mini-eseul
Rolul organelor de simț în integrarea organismului este unul foarte important, cu ochii putem să vedem astfel de putem orienta în spațiu, cu nasul putem simți diferite mirosuri plăcute sau neplăcute, cu limba putem simți gustul mâncări preferate, cu urechea putem auzi glasul persoanelor dragi şi ne putem menține echilibrul. Din aceste motive organele de simț joacă un rol foarte important în integrarea organismului în mediu.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Biologie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.