Răspuns :
raportul va fi =(x-y)(3x+y)/(3x+y)(3x-y)
3x²+xy-3xy-y²/9x²-y²
3x²-2xy-y²/9x²-y²
3x²+xy-3xy-y²/9x²-y²
3x²-2xy-y²/9x²-y²
= 3x+y(x+y) supra 9x la a2-a - y la a2-a =3x la a2-a + 3xy supra 9x la a2-a - y la 2-a
= Se simplifica x la a2-a cu x la a2-a si 3 cu 9 = 3xy supra 3 - y la a2-a
= Se simplifica x la a2-a cu x la a2-a si 3 cu 9 = 3xy supra 3 - y la a2-a
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.