Răspuns :
1) pt x=y=0 fractia devine 5-4*0/0+1 = 5/1 = 5
2) y poate lua orice valore, iar numitorul trebuie sa fie diferit de 0 adica,
-3-0,3x ≠ 0 <=> -0,3x ≠3 <=> x ≠ -0,1
3) raportul devine : (x+3)(2x-1)/(2x-1)² = 2x²+6x-x-3/4x²-4x+1 = 2x²+5x-3/4x²-4x+1
4) 3x+9/x²+6x+9 = 3(x+3)/(x+3)² = 3/x+3
5) prima fractie o amplificam cu y, iar pe a doua cu x
=> 1/x²y + 2/xy² = 2x+y/x²y²
6) (x+1)³ se simplifica cu (x+1) , ramanand (x+1)², iar (x-2)³ se simplifica cu (x-2)^4 , ramanand (x-2)
=> produsul devine (x+1)²/(x-2)
2) y poate lua orice valore, iar numitorul trebuie sa fie diferit de 0 adica,
-3-0,3x ≠ 0 <=> -0,3x ≠3 <=> x ≠ -0,1
3) raportul devine : (x+3)(2x-1)/(2x-1)² = 2x²+6x-x-3/4x²-4x+1 = 2x²+5x-3/4x²-4x+1
4) 3x+9/x²+6x+9 = 3(x+3)/(x+3)² = 3/x+3
5) prima fractie o amplificam cu y, iar pe a doua cu x
=> 1/x²y + 2/xy² = 2x+y/x²y²
6) (x+1)³ se simplifica cu (x+1) , ramanand (x+1)², iar (x-2)³ se simplifica cu (x-2)^4 , ramanand (x-2)
=> produsul devine (x+1)²/(x-2)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.