Răspuns :
x²-6x+4x-24 supra x²+x+4x+4
x(x-6)+4(x-6) supra x(x+1)+4(x+1)
(x-6)(x+4) supra (x+1)(x+4) se simplifica si ne da x-6 /x+1
x(x-6)+4(x-6) supra x(x+1)+4(x+1)
(x-6)(x+4) supra (x+1)(x+4) se simplifica si ne da x-6 /x+1
La numarator: a=1; b=-2; c=-24
Δ=b²-4ac=(-2)²-4·1·(-24)=100
[tex]x_{1;2}=\dfrac{-b\pm\sqrt{\Delta}}{2a}[/tex]
[tex]x_1=\dfrac{2+10}{2}=6;\ \ x_2=\dfrac{2-10}{2}=-4[/tex]
[tex]x^2-2x-24=1\cdot(x-6)(x+4)[/tex] Aici am folosit formula:
[tex]ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2)[/tex]
La fel procedezi si la numitor.
Δ=b²-4ac=(-2)²-4·1·(-24)=100
[tex]x_{1;2}=\dfrac{-b\pm\sqrt{\Delta}}{2a}[/tex]
[tex]x_1=\dfrac{2+10}{2}=6;\ \ x_2=\dfrac{2-10}{2}=-4[/tex]
[tex]x^2-2x-24=1\cdot(x-6)(x+4)[/tex] Aici am folosit formula:
[tex]ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2)[/tex]
La fel procedezi si la numitor.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.