Răspuns :
E(x)=[1/(x+1)+x/(1-x)]:(x²+1)/(x²+x) in paranteza mare prima fractie o amplificam cu(1-x) iar a doua fractie cu x+1
=[(1-x+x²+x)/(x+1)(1-x)]·(x²+x)/(x²+1)
=[(x²+1)/(x+1)(1-x)]·x(x+1)/(x²+1) simplificam
=x/(1-x)
=[(1-x+x²+x)/(x+1)(1-x)]·(x²+x)/(x²+1)
=[(x²+1)/(x+1)(1-x)]·x(x+1)/(x²+1) simplificam
=x/(1-x)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.