Să le raționalizăm mai întâi: [tex]a=\frac{1}{\sqrt5+2}+\frac{1}{3+\sqrt{8}}=\frac{\sqrt5-2}{5-4}+\frac{3-\sqrt{8}}{9-8}=\sqrt5-2+3-\sqrt8[/tex] Observi că nu am redus unii termeni. Dacă raționalizezi b obții [tex]b=\sqrt5+2+3+\sqrt8[/tex] [tex]a+b=\sqrt5+\sqrt5-2+2+3+3-\sqrt8+\sqrt8=2\sqrt5+6=6+2\sqrt5[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.