Răspuns :
X^2-4=(x-2)(x+2)
x^2+4x+4=(x+2)^2
Fractia va fi
(x+2)(x-2)/(x+2)^2. simplificam x+2 si va ramane
(x-2)/(x+2)
x^2+4x+4=(x+2)^2
Fractia va fi
(x+2)(x-2)/(x+2)^2. simplificam x+2 si va ramane
(x-2)/(x+2)
x²-4 supra x²+4x+4=(x-2)(x+2) supra (x+2)² (simplifici x+2 de sus cu un x+2 de jos )
=x-2 supra x+2
=x-2 supra x+2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.