Răspuns :
Folosim proprietatea fundamentala a proportiei
[tex]\dfrac{3+x}{8}=\dfrac{1}{3-x}\Rightarrow (3-x)(3+x)=8\Rightarrow9-x^2=8\Rightarrow x^2=1[/tex]
[tex]\Rightarrow x_{1;2}=\pm1[/tex]
[tex]\dfrac{3+x}{8}=\dfrac{1}{3-x}\Rightarrow (3-x)(3+x)=8\Rightarrow9-x^2=8\Rightarrow x^2=1[/tex]
[tex]\Rightarrow x_{1;2}=\pm1[/tex]
(3+x)(3-x)=8×1
9-3x+3x-x²=8
-x²=8-9
-x²=-1
x=√1 (sper sa fie bun) :) succes
9-3x+3x-x²=8
-x²=8-9
-x²=-1
x=√1 (sper sa fie bun) :) succes
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.