Răspuns :
4[tex] x^{4} [/tex] - 16 [tex] x^{2} [/tex] = [tex] x^{2} (4 x^{2} -16)[/tex]
4x⁴-16x² Aici se aplică formula produsul sumei cu produsul diferenşei care spune că:
a²-b²=(a-b) (a+b)
Aici noi avem 4x⁴ care este egal cu=(2x²)²
Iar 16x²=(4x)² Deci:
4x⁴-16x²=(2x²-4x) (2x²+4x)
Sper că te-am ajutat! :)
a²-b²=(a-b) (a+b)
Aici noi avem 4x⁴ care este egal cu=(2x²)²
Iar 16x²=(4x)² Deci:
4x⁴-16x²=(2x²-4x) (2x²+4x)
Sper că te-am ajutat! :)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.