Răspuns :
a) VA perpendicular pe (ABD) din amandoua
AE perpendicular pe BD rezulta VE perpendicular pe BD rezulta ca d(V;DB)=VE
AE=AC\2= 6 radical din 2 \2 =3 radical din 2
VE patrat= VA patrat+ AE patrat= 8 patrat+ 3 radical din 2 totul la patrat rezulta ca VE= radical din 64 = 64 cm
b) VB patrat = VA patrat + AB patrat=8 patrat + 6 patrat rezulta ca VB = radical 100= 10 cm
(teorema celor trei perpendiculare)
VA perpendicular pe (ABCD) din amandoua
AB perpendicular pe BC rezulta VB perpendicular pe BC
A= C₁·C₂\2 = 10·6\2=30 cm
AE perpendicular pe BD rezulta VE perpendicular pe BD rezulta ca d(V;DB)=VE
AE=AC\2= 6 radical din 2 \2 =3 radical din 2
VE patrat= VA patrat+ AE patrat= 8 patrat+ 3 radical din 2 totul la patrat rezulta ca VE= radical din 64 = 64 cm
b) VB patrat = VA patrat + AB patrat=8 patrat + 6 patrat rezulta ca VB = radical 100= 10 cm
(teorema celor trei perpendiculare)
VA perpendicular pe (ABCD) din amandoua
AB perpendicular pe BC rezulta VB perpendicular pe BC
A= C₁·C₂\2 = 10·6\2=30 cm
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.