Răspuns :
Retelele de socializare contribuie la maturizarea tinerei generatii care depaseste granitele geografice si culturale prin contactul international.
In primul rand socializarea este fundamentala in maturizare pentru ca prilejuieste schimbul cultural necesar in procesul dezvoltarii spiritului tanar concentrat pe individualitatea sa.
Un exemplu concludent este tanarul din Romania postcomunista care intelege ca orice societate, indiferent de sistemul politic si cultural intra in interconditionari mondiale, deci asista la procesul globalizarii.
In al doilea rand, retelele de socializare au un dublu impact pozitiv si negativ, pentru ca ofera modele si antimodele convingatoare, iar personalitatea tanara nu are intotdeauna discernamantul de a alege.
Un exemplu il reprezinta tinerii cercetatori care fac schimb cultural, dar si tinerii care promoveaza imoralitatea, agresivitatea, terorismul.
In concluzie, retelele de socializare reprezinta o valoare culturala, dezvolta discernamantul, respectul reciproc, solidaritatea, umanitatea, deci au o finalitate constructiva.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.