Răspuns :
1.[BD]≡[CD].
2.≤ADB≡≤ADC
3.≤BAD≡≤CAD
Deci,triunghiul ABD≡ACD.
2.≤ADB≡≤ADC
3.≤BAD≡≤CAD
Deci,triunghiul ABD≡ACD.
Poti afla pe AC folosind teorema lui Pitagora ( Ipotenuza = radical din cateta + cateta ) si inlocui ipotenuza si o cateta si de acolo aflii cateta AC
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.