Răspuns :
Scri ecuatiile pe Ox pentru cele doua corpuri separat (pe corpul 1 actioneaza Ff1 si T, iar pe corpul 2 actioneaza F, Ff2 si T)
T-Ff1=m1·a (1)
F-T-Ff2=m2·a (2)
aduni (1) cu (2) => F-Ff1-Ff2=a·(m1+m2) <=> a=[ F-(Ff1+Ff2) ]/(m1+m2) (3)
Ff1=(miu)·N1 = (miu)·G1=(miu)·g·m1 |
Ff2=(miu)·N2 = (miu)·G2=(miu)·g·m2 | => Ff1+Ff2=(miu)·g·(m1+m2) ; inlocuim in relatia (3) si ne da a=F/(m1+m2)- (miu)·g
Pentru a afla T avem 2 cazuri cand se trage cu forta F de copul cu masa m1 si cand trage de corpul de masa m2
PRIMUL CAZ
T-Ff1=m1·a=>T=m1·a+Ff1=> T= m1·a+(miu)·g·m1 =>T=m1(a+(miu)·g)
AL DOILEA CAZ
T-Ff2=m2·a=>T=m2·a+Ff2=> T= m2·a+(miu)·g·m2 =>T=m2(a+(miu)·g)
VOILA!!
T-Ff1=m1·a (1)
F-T-Ff2=m2·a (2)
aduni (1) cu (2) => F-Ff1-Ff2=a·(m1+m2) <=> a=[ F-(Ff1+Ff2) ]/(m1+m2) (3)
Ff1=(miu)·N1 = (miu)·G1=(miu)·g·m1 |
Ff2=(miu)·N2 = (miu)·G2=(miu)·g·m2 | => Ff1+Ff2=(miu)·g·(m1+m2) ; inlocuim in relatia (3) si ne da a=F/(m1+m2)- (miu)·g
Pentru a afla T avem 2 cazuri cand se trage cu forta F de copul cu masa m1 si cand trage de corpul de masa m2
PRIMUL CAZ
T-Ff1=m1·a=>T=m1·a+Ff1=> T= m1·a+(miu)·g·m1 =>T=m1(a+(miu)·g)
AL DOILEA CAZ
T-Ff2=m2·a=>T=m2·a+Ff2=> T= m2·a+(miu)·g·m2 =>T=m2(a+(miu)·g)
VOILA!!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Fizică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.