[tex](x+y)^{2}=x^{2}+2xy+y^{2}[/tex] Revenind la egalitate [tex]x^{2}+2xy+y^{2}<= 4xy \Leftrightarrow[/tex] [tex]x^{2}-2xy+y^{2}<=0\Leftrightarrow[/tex] Deci avem egalitatea [tex](x-y)^{2}<=0[/tex] Ipoteza este adevarata oricare x =y
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.